Algemeen

Thread lift (draadlift) is een innovatieve rimpelbehandeling om het gelaat een jonger uiterlijk te geven. Het heeft een langdurig werkend effect, waarbij het gezicht de natuurlijke gelaatstrekken behoudt.

Op sommige plekken in het gezicht kunnen rimpels ontstaan, die amper of slechts gedeeltelijk met hyaluron of botulinum kunnen worden behandeld. Door het aanbrengen van draden vindt op deze plekken een langdurige structurele verandering plaats. De draden kunnen bijv. worden ingezet bij een laagstand van de wenkbrauwen of bij naar beneden hangende wangen. De methode kan ook worden toegepast bij diepere huiddefecten, die door de draden worden opgevuld en weer gladder worden. Ten opzichte van hyaluron biedt een draadlift een langdurige oplossing.

De draden bestaan uit speciaal met elkaar vervlochten moleculen, zoals PDO (Polydioxanon), dat volledig door het lichaam wordt afgebroken en al jarenlang in de plastische chirurgie wordt gebruikt. Het afbreekproces varieert van een half tot een heel jaar. Hierbij worden proteïnestructuren geprikkeld, die de huid versterken en gladder maken. Het volledige effect van de behandeling is meestal na 6 - 8 weken zichtbaar.

Een draadlift kan met andere esthetische ingrepen worden gecombineerd en kan steeds opnieuw worden uitgevoerd.

De behandeling

Het stroomlijnen van de gewenste gebieden is pijnloos, er wordt locale verdoving toegepast. De behandeling wordt, om infecties te vermijden, onder steriele omstandigheden uitgevoerd.

De draden worden onder de huid aangebracht, waar deze zich door hun speciale structuur verankeren. Een resultaatscontrole en een event. nacorrectie zijn direct na het inbrengen van het materiaal mogelijk.

Afhankelijk van de hoeveelheid in te brengen materiaal duurt een behandeling 15 tot 30 minuten.

Bijwerkingen

Het gebruik van draadmateriaal is een veilige methode voor het behandelen van rimpels in het gebied van het gelaat. Bijwerkingen van (overigens) voorbijgaande aard doen zich zelden voor. Er kunnen direct na de behandeling roodheid, blauwe plekken of zwellingen in het behandelde gebied ontstaan. Bij het betrachten van alle hygiënische voorschriften is een infectie uiterst zeldzaam.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen mondmasker binnen.

MEER INFORMATIE