Actueel 2018


"Spannend en informatief". Blijf op de hoogte! Hier kunt u actuele meldingen en ontwikkelingen rondom de organisatie "Augenärzte Gerl, Kretz & Kollegen" terug vinden. 

 

 

 

Gezondheidsregio EUREGIO Innovatiekracht bundelen in de regio

Afgelopen week kwam de Raad van de Gezondheidsregio EUREGIO e.V. met een aantal deelnemers uit verschillende branches voor een uitwisseling van gedachten over actuele projecten bij elkaar.

Lees meer

Fairtrade werkkleding voor 200 medewerkers

Vanaf nu in de kleur pink! Goed herkenbaar en "fair" geproduceerd.

Lees meer

Grensoverschrijdend modelproject in de gezondheidsregio EUREGIO

Op kennismakingsbezoek bij burgemeester Joosten in Denekamp met grensoverschrijdend modelproject in de gezondheidszorg.

Lees meer

Droge ogen (sicca)

Als de traanklieren onvoldoende traanvocht aanmaken, dan kunnen daardoor hoorn- en bindvliesklachten ontstaan.

Lees meer

Netvliesaandoeningen door diabetes mellitus

Door een verhoogde bloedsuikerspiegel lopen diabetici meer risico op het ontstaan van chronische netvliesaandoeningen.

Lees meer

Scheelzien bij kinderen

Hoe eerder scheelzien bij kinderen wordt behandeld, hoe beter kan de oogarts deze afwijking corrigeren. In de behandeling van strabisme of een lui oog worden vaak oogpleisters gebruikt.

Lees meer

Medisch directeur van Augenärzte Gerl, Kretz & Kollegen behoort wereldwijd tot de top 100 van meest invloedrijke oogartsen

dr. Florian Kretz (FEBO) werd in april 2018 door het gerenommeerde tijdschrift "The Ophthalmologist" tot de top 100 wereldwijd van meest invloedrijke oogartsen gekozen. Daarmee is dr. Kretz, die de...

Lees meer

Geboren met een coloboom

Een coloboom is een sluitingsdefect van een of meer structuren in het oog. De aandoening ontwikkelt zich tijdens de zwangerschap.

Lees meer

Spoed bij netvliesloslating (ablatio retina)

Symptomen als plotseling optredende lichtflitsen, bewegende schaduwen/vlekken of het zien van een roetregen kunnen aanwijzingen zijn voor een netvliesloslating.

Lees meer

Onderscheiding voor het beste artikel

Onder leiding van dr. Florian Kretz (FEBO) publiceerde het auteursteam van Augenärzte Gerl, Kretz & Kollegen, waar Augenklinik Ahaus onderdeel van uitmaakt, in het vaktijdschrift EC-Ophtalmologie...

Lees meer

Keratoconus op jonge leeftijd

U bent nog jong, maar ziet ondanks een bril steeds slechter? De oorzaak kan een onregelmatige verkromming van het hoornvlies zijn (keratoconus).

Lees meer

Sportvereniging Eintracht Ahaus speelt binnenkort in de Augenklinik Ahaus Arena

De naamsverandering van het Ahauser Stadtpark Stadion in Augenklinik Ahaus Arena is weliswaar nog niet officieel door de gemeenteraad goedgekeurd, maar de beslissing hiervoor is nog slechts een...

Lees meer

Vreemd voorwerp in het oog

De kans op oogletstel door vreemde voorwerpen neemt in het voorjaar aanzienlijk toe. Weet u, wat te doen is als er iets in uw oog terecht komt?

Lees meer

Ooglidonstekingen

Oogleden, wimpers en traanvloeistof hebben een beschermende functie voor het oog. Bij ooglidproblemen en ontstekingen, zoals bijv. bij blefaritis, kunnen meerdere factoren een rol spelen.

Lees meer

Oogheelkundig onderzoek

Na doorverwijzing door de huisarts zal de oogarts tijdens een poliklinisch consult diverse diagnostische onderzoeken willen doen.

Lees meer
omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.